

|نویسنده : حجت عزیزی|
حالا دیگر آنقدر چشمهامان به رنگی بودن دنیای اطراف خو کرده که حتی تصور اینکه دنیایی بدون رنگ یا با رنگهایی محدود داشته باشیم آزارمان میدهد. چشمان ما به رنگها محتاجند. از این جهت که رنگ بر حواس آدمی تاثیری غیرقابل انکار میگذارد.
وارد فروشگاه مواد غذایی که میشویم، این بستهبندیها و پاکتها هستند که ما را به سمت انتخاب آگاهانهتر هدایت میکنند و هرچه رنگبندی این محصولات از هارمونی واضح تری برخوردار باشند امکان اینکه انگشتان ما به سمتشان دراز شود بیشتر خواهد بود.
رنگ صورتی برای معرفی طعمهای شیرین ملایم، رنگ نارنجی برای طعمهای ترش و شیرین، رنگ سبز برای طعمهای ترش، رنگ قهوهای برای طعمهای تلخ ،… و رنگها به همین نحو، صف كشيدهاند تا سلیقههای مختلف به راحتی ببینندشان. در این میان ممکن است بستهبندی خاصی هم ببینید که فقط از خانوادهی خاکستری تشکیل شده باشد. این نوع رنگبندی چنانچه آگاهانه باشد نشان میدهد که شرکت تولید کنندهی آن محصول از وجود یک مدیر هنری و طراح گرافیک خلاق و باهوش برخوردار است.
شاید خیلیها به این موضوع فکر نکرده باشند یا لااقل کمتر ذهنشان درگیر شده باشد که چرا بسته بندی جعبههای کوچک کبریت اغلب قرمز رنگاند یا براي لفافهای سلفونی شکلات چرا از رنگ های تند و پر انرژی استفاده میشود. طراحان گرافیک معمولاً برای بستههای خیلی کوچک از رنگهای تند و پر انرژی استفاده میکنند به این دلیل که این بستهها خیلی کوچکاند و برای دیده شدن، نیاز به حضور چنین رنگهایی بر بدنهشان بیش از دیگر محصولات است.
حتی گاهی برخی شرکتها و موسساتی که محصولات تولیدیشان چندان رغبت خریداران را بر نمیانگیزد برای معرفی بهتر محصولات خود، از نو دست به کار میشوند و با درایت و هوشمندی به موقع و سپردن طراحی بستهبندی محصول به یک آژانس موفق تبلیغاتی، نه تنها خود را از ورشکستگی نجات میدهند بلکه بازار را دوباره برای پذیرش محصول تولیدیشان آماده میکنند.
اخیراً یک شرکت تولید نوعی تنقلات (که از میوه ها وسبزیهای خشک تشکیل شده است) متوجه شد که محصولاتاش پوشش خوبی ندارند. این کارخانه به یکی از شرکتهای تبلیغاتی موفق(KARACTERS) واقع در ونکوور مراجعه و درخواست خود را مبنی بر بازطراحی بستهبندی ارایه کرد. طرح جدید به دلیل فضای خالی زیادی که برای ارایهی تصاویر روی لفاف داشت و تا اندازهای نامتقارن بود که توجه بصری را به خود جلب کند، و همچنین چاپ برجسته و رنگهای شفاف و روشن، مورد پذیرش سفارش دهنده قرار گرفت و جایگاه مواد غذایی مورد نظر را در بازار احیا کرد.
طراحان گرافیک، کسب و کارشان ، زندگیشان، و همچنین تفریحشان بازی با رنگهاست. رنگهایی که رایحهی یک عطر و تمایز زنانه و مردانه بودن آن را مشخص میکند. رنگهایی که بر روی لباس می نشیند و شرایط اقلیمی، قومی، و حتی مناسبت آن لباس را بیان میکند. با این وجود هنوز هم برخی افراد غیر آگاه که تخصصی در این زمینه ندارند با طراحی غلط و استفادهی ناشیانه از رنگها فضای آزار دهندهای را برای محیط شهری، فضای کار، منزل، محصولات غذایی، پوشاک و … ایجاد میکنند. آیا زمان آن نرسیده که برای چشمهامان که دروازهی احساسات ما هستند بهای بیشتری بپردازیم؟!
1 دیدگاه. دیدگاه جدید بگذارید
مطلب جالبی بود. منتظر یادداشت های بعدی تون هستم